Tuinieren

Overal tuinieren met een moestuinbak

Tuinieren is een rustgevende en lonende hobby en als jij denkt dat je hier geen ruimte of geen kracht voor hebt, dan is een moestuinbak de ideale oplossing. Deze verhoogde groentetuin kan op balkons, terrassen, platte daken en opritten worden geplaatst en je kunt er mee tuinieren zonder dat je door de knieën hoeft. Heb je veel last van je rug, heb je een appartement zonder tuin of wil je op een stijlvolle manier groenten kunnen kweken? Met een moestuinbak kan dit allemaal. Deze tafels zijn namelijk niet alleen handig, maar worden ook zo gemaakt dat ze in geen tuin misstaan. Het enige dat je dan nog nodig hebt is wat potgrond en groentezaadjes en je kunt direct aan de slag.

Wat is een moestuinbak?

Een moestuinbak is een verhoogde bak met één of meerdere niveaus waarin je een groot aantal groenten probleemloos kunt kweken. Ze zijn er met verschillende hoogtes en breedtes, of met een handige plank waarop je al je benodigdheden kwijt kunt. Op die manier kun je een heel seizoen lang groentes kweken en weet je dat het water altijd goed wordt afgevoerd. Daarnaast zijn deze moestuinbakken ook met wieltjes te krijgen, dus je kunt ze verrijden indien nodig en gemakkelijk wegzetten in de winter. moestuinbakken zijn zo ontworpen dat ze zelfs op de kleinste plekken passen en je dus ook zonder tuin je groene vingers kunt benutten.

Groenten die je zo kunt kweken

Niet alle groenten kunnen op deze manier worden gekweekt, maar je komt zeker een heel eind. Denk dan aan sla, zodat je het hele jaar door een salade uit eigen tuin kunt bereiden. Maar ook radijsjes, bietjes, erwten, bonen, kool en tomaten kun je in de moestuinbak kwijt. Zolang de wortels of de vruchten van de groenten niet te diep gaan, is alles mogelijk. Groenten zijn natuurlijk niet je enige optie. Denk bijvoorbeeld aan een heerlijke kruidentuin, met peterselie, bieslook, basilicum en tijm. En aardbeien zijn een ideale fruitsoort waarvan je een paar keer per jaar een oogst krijgt om je vingers bij af te likken.

Accessoires voor bij de moestuinbak

Als je je van tevoren bedenkt welke groenten, kruiden en fruit je lekker vindt, dan kun je direct een aantal accessoires bestellen bij je moestuinbak, zodat je deze moeiteloos kunt kweken. Bij bonen, tomaten en erwten zal je bijvoorbeeld een klimrek nodig hebben, waarmee je ze extra stevigheid geeft. De bloemetjes van deze planten fleuren elke tuin of balkon in de lente op. Je kunt met een broeikap al vroeg beginnen met planten en de kwetsbare kleine plantjes versterken voordat ze in de buitenlucht worden geplaatst. Kies extra kweekbakken waarmee je nog meer plantjes en oogst kunt realiseren. En natuurlijk mogen een aantal mooie plantlabels dan ook niet ontbreken, zodat je ook nadat de zaadjes de grond in gegaan zijn nog exact weet wat waar is geplant. Een moestuinbak is een echte uitkomst waarmee je zelfs op plekken waar je dit nooit voor mogelijk achtte toch heerlijke verse gewassen kunt groeien, en dat het hele seizoen lang.