Overig

Neem extra vitamines bij een tekort

Je ziet ongetwijfeld af en toe wel eens reclame op de televisie voor supplementen of vitaminen die je extra energie zouden geven. Toch is het niet aan te raden om zomaar extra vitaminen in te nemen zonder dat je daar een reden voor hebt. In dit artikel worden enkele tips gegeven over het nemen van supplementen of vitaminen.

Overleg met je huisarts

De reden waarom je niet zomaar vitamines mag innemen omdat je dat wil, is omdat een teveel aan vitamines ook schadelijk kan zijn voor je gezondheid. Het kan namelijk op lange termijn tot ziektes leiden. Neem daarom enkel vitamines in wanneer de huisdokter op basis van een bloedonderzoek een tekort heeft opgemerkt. Een andere tip is ook om enkel die vitaminen bij te nemen. Multivitaminen, waarbij meerdere vitamines zijn samengebracht, hebben geen belangrijk nut en kunnen enkel maar voor een teveel aan vitamines zorgen.

Supplementen voor sportieve doeleinden

Sommige sporters kiezen er ook voor om supplementen bij te nemen om hun sportieve doeleinden te bereiken. Vaak gaat het dan over supplementen die het uithoudingsvermogen zouden verbeteren of die ook sneller je spiermassa zouden helpen opbouwen. Bij supplementen specialist heb je verschillende supplementen die je kan innemen om je doel te bereiken. Belangrijk hier is om dit ook met mate te doen. Zorg ervoor dat je niet verslaafd geraakt aan de supplementen waardoor je sportieve prestaties net afhankelijk worden van de supplementen die je neemt.

Wanneer neem je het beste vitamines in?

Indien je vitamines moet innemen, is het aan te raden om deze in te nemen tijdens een maaltijd. Vaak wordt er gekozen voor het ontbijt zodat je ze bij de start van je dag al binnen hebt. Wanneer je het combineert met eten, zorgen de vetten van je eten er namelijk voor dat de vitamines veel eenvoudiger en ook sneller worden opgenomen in je lichaam.