Afvallen

Afvallen met maaltijdvervangende shakes

Al jaren een goed werkende manier om af te vallen is het drinken van maaltijdvervangende shakes. Niet iedereen houdt ervan, maar veel mensen zweren dat het de enige manier is waarmee ze succesvol kilo’s kwijtgeraakt zijn.

Als je een traditioneel dieet volgt, betekent dit vaak dat je bepaalde producten of gehele voedselgroepen niet meer eet. Dit zorgt ervoor dat je voedingsstoffen te kort gaat komen en je heel moe gaat voelen, of erg veel honger hebt. Daarbij is het erg moeilijk om een dieet langer vol te houden dat je een gebrek aan nutriënten geeft.

Uitgelicht: maaltijdshakes vergelijking (Action, Atkins, Kruidvat, Be-Slank en Cambridge)

Door maaltijdvervangende shakes te drinken, hoef je niet dagelijks al je porties af te meten en in te vullen in schema’s om te zien of je wel voldoende voedingsstoffen binnen krijgt. Je hoeft geen punten te tellen, geen keukenweegschaal te gebruiken, en geen speciale boodschappen te doen. Bovendien hoef je ook geen honger te lijden of je moe en onverzadigd te voelen. De shakes bevatten immers alle nutriënten die je lichaam nodig heeft, minus de loze calorieën.

Maaltijdvervangende shakes zijn uitermate geschikt voor mensen die het te druk hebben om complete gezonde maaltijden te koken en hierdoor vaak ongezond eten en gewicht aankomen. De juiste shakes zijn heel gemakkelijk en gezond, meestal met een hoog eiwitgehalte wat helpt om geen hongergevoel te krijgen en ook geen spiermassa te verliezen. Daarbij zijn de shakes versterkt met vitaminen en mineralen, zodat je niets te kort hoeft te komen.

Welke shake om af te vallen? Lees dit artikel eerst!

Je kunt iedere dag een of meerdere maaltijden vervangen door een shake. Eet je bijvoorbeeld altijd een ongezonde lunch op het werk? Of sla je ontbijt over, om daarna vroeg honger te krijgen en dus gebak bij je koffie te nemen? Vervang die maaltijd met een shake en je zult geen honger hebben en verkeerde keuzes maken. Je kunt natuurlijk ook al je maaltijden vervangen met shakes om een zo groot mogelijk effect te krijgen.